Blog over letselschade advocaten Blog over letselschade advocaten search

Letselschade

Er zijn verschillende manieren om letselschade op te lopen. De meest veroorzaakte schade wordt gemaakt bij een verkeersongeval, maar en zijn nog talloze ander manieren op letselschade op te lopen, zoals een ongeval tijdens het sporten, een bedrijfsongeval, een beet van een hond, een medische fout of foute verkeersconstructies. In al deze gevallen kan iemand zowel lichamelijk als geestelijk gewond raken, wat ook wel wordt aangeduid met materiële en immateriële schade. Wanneer je deze schade opgelopen hebt, kan dit je veel geld kosten. Daarom is het mogelijk om eventuele letselschade te claimen bij de tegenpartij die hier verantwoordelijk voor is.  

De kosten van de schade  

Het zou kunnen dat de opgelopen materiële of immateriële schade zodanig groot is dat je niet meer kunt werken en (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. Dit heeft een enorme invloed op het inkomen van iemand, die er dan vrijwel altijd op achteruit gaat. Inkomensverlies is dan ook één van de meest geclaimde schades. Uiteraard moet de schade behandeld worden. Hiervoor moet je een medisch traject afleggen, bij lichamelijk letsel vaak in een ziekenhuis, maar wanneer je geestelijke schade hebt een psycholoog. Medische kosten kunnen enorm hoog oplopen. En hoewel de meeste medische kosten gedekt worden door de zorgverzekering zullen er ongetwijfeld ook kosten zijn die niet vergoed worden. Ook medische kosten worden erg vaak geclaimd. Ook kan het zijn, dat de schade zo groot is, dat men zelfs thuis niet meer normaal kan functioneren en huishoudelijke hulp moet inschakelen, of dat het onmogelijk is om zelf nog een auto te besturen. Al deze kosten kunnen op de tegenpartij verhaald worden. Daarnaast zijn er nog talloze andere situaties en kosten die in aanmerking komen om geclaimd te worden, zoals pensioenopbouw, aanpassingen aan een woning bij blijvende invaliditeit of smartengeld.  

Het claimen van letselschade  

Het is verstandig om een letselschadeadvocaat die hierin gespecialiseerd is in de arm te nemen, wanneer je te maken hebt met materiële of immateriële schade, veroorzaakt door een andere partij. De advocaat kent het hele traject en de bijbehorende papierwinkel. Normaliter is de tegenpartij wel verzekerd tegen vormen van letsel, veroorzaakt aan derden. Dit kan gaan via een autoverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering of een speciaal voor bedrijfsdoeleinden afgesloten verzekering. Het is van belang om zo snel mogelijk na de veroorzaakte letselschade een claim in te dienen en niet te wachten, zodat je ook nog financiële schade oploopt. Veelal zal een advocaat een brief schrijven, waarin de tegenpartij aansprakelijk gesteld wordt. Wanneer de verzekering van de tegenpartij akkoord gaat, kan een letselschade vrij snel afgewikkeld worden, maar niet zelden, zal een tegenpartij zich verzetten tegen de verantwoordelijkheid of tegen de hoogte van de claim en zal dit tot een rechtszaak leiden.

Over ons

Mijn naam is Corinne. Ik heb ongeveer 18 jaar geleden gestreden tegen rookvrije plekken op het werk. Ik werkte toen nog bij een postkantoor en tijdens de lunchpauze werd er flink gerookt door vier van mijn voormalige collega's. Ik ben astmatisch en had er heel erg last van. Destijds mocht er gewoon op de werkvloer achter, gerookt worden. Mijn werkgever en ook mijn collega's vonden mij zeuren en dat lieten ze blijken door expres te gaan roken als ik pauze had. Ik heb gezocht naar goede letselschade advocaten, want ik wilde niet ziek worden. Ik heb de zaak gewonnen. En heb er nog negen jaar gewerkt! Lees meer deze en andere spraakmakende letselschadezaken alsmede tips en adviezen in mijn blogs.

Zoeken

Archief

2018

Recente artikelen

Letselschade 27 maart 2018
Er zijn verschillende manieren om letselschade op te lopen. De meest veroorzaakte schade wordt gemaakt bij een verkeersongeval, maar en zijn nog

2018